Saturday, 12 November 2016

Life without anxiety

Matin kanssa otettiin hienoja syyskuvia yks sunnuntai
Pari kuukautta on kulunut siitä kun aloitin masennuslääkkeet ahdistuksen hoitoon. Ja voin kertoa että ne ovat toimineet ihan erityisen hyvin. Minusta tuntuu että olen parempi versio itsestäni. Miten voi olla, että ekalla kerralla voi onnistua lääkkeet niin hyvin... Mulle on tapahtunut niin paljon hyviä muutoksia. Esimerkiksi tasapainon tunne on ihan mahtava. Hyvin sellainen zen ja planeetat kohdallaan-tunne (np: Benn Jordanin planetaariomusa) Ei kiristä rintaa ja voi hengittää tosi syvään. 

Yritin piirtää miltä se ihana, ihana tasapainon tunne tuntuu.

Toisena, aivokapasiteettia on vapautunut ihan huimasti. Se oli hirveää kun ahdisti niin paljon ettei pystynyt toimimaan eikä ajattelemaan kunnolla. Siis ihan totta, ajatukset hyytyi. Ne tuntuivat ehkä sellaiselta television lumisateelta. Ja monesti sen seurauksena ajattelin että olen vähä-älyisempi ja huonompi ja yms sellaista negatiivista, kun nyt olenkin tajunnut että olen huimasti fiksumpi ja terävämpi kuin luulin! Voin keskittyä asiaan, enkä siihen että yrittäisin vaikuttaa normaalilta vaikka pään sisällä kuohuu. Ja mitä vähemmän ahdistaa, sitä paremmin pärjään myös ja se ruokkii itseluottamusta.

Kolmantena, herkkyys. Pelkäsin jossain vaiheessä että säilyykö herkkyyteni. Menetänkö empatian, myötäelämisen ihmisiin, eläimiin, taiteeseen, musiikkiin? No en, herkkyys on säilynyt ja musiikkiin voi eläytyä samalla lailla kuin ennenkin. Pidän omaa herkkyytä todella tärkeänä. Saan kokea, tuntea ja ehkä tehdä maailmasta vähemmän julmemman.


Neljäntenä, kaupoissa asiointi. EI ENÄÄ AHDISTA! Voin jutella vaikka miten kassaneitien yms kanssa ja osaan esittää asiani rauhallisesti ja selkeästi, myös puhelimessa. (No okei, puhelinkeskustelut vielä jännittää.)

Viidentenä, Onnellinen olo. Okei, saattaa olla ehkä vähän pelottavaa, että näistä lääkkeistä tulee ihan ylionnellinen olo. Juuri sellainen että alkaa itkettämään ja tekee mieli juosta ulos kiljuen halaamaan puita ja laulaa kaikenlaisten maakuntaeläinten kanssa jotain kivoja lauluja. Mutta koska en kehtaa tehdä niin, juoksen halaamaan Mattia ja laulan sille jotain kivaa. Ja arkena kun kävelen töihin niin hymyilyttää ja osaan ottaa kurjimmastakin säästä irti sen hyvän mikä siinä on. Ihan helvetin voimaannuttavaa. Mutta nythän toki mietin sellaista että mitenköhän kaverit reagoivat tähän muutokseen... mietin onko mahdollista että iloisuus, energisyys saattaa ärsyttää joitakin? Olen miettinyt jos liian positiivinen ote elämään ärsyttää masentuneita ihmisiä? Osaatteko kertoa... 

Annostukseni ei ole kovin suuri, mutta olen herkempi kyseiselle lääkkeelle ja joskus tuleekin sellainen maniahysteria joten jossain vaiheessa on syytä vähentää annosta. Mut eipähän tee mieli kuolla!


Noh, en elä täysin ilman pahaa oloa :') Mua ahdistaa vielä ihan...........................mielettömän paljon eläinten kaltoinkohtelu ja hyväksikäyttö. Niistä lähtee ihan tajuton tragediaelokuva pyörimään. Mutta sellaista se on. Se on mun personal battle! Mä haluan olla vielä parempi ihminen ja tehdä just niitä juttuja mitkä mua kiinnostaa. Toivon, että tää olo kestää, ja tuun pärjäämään jatkossakin. Se, että positiivisella asenteella pärjää,  kuulostaa sellaiselta perusplääh sanahelinältä mitä toitotetaan joissain motivoivissa julisteissa, mutta oon huomannut että se oikeasti toimii. Sitä ei tajua ellei sitä sisäistä. Kun kaikkeen tsemppaa ja pitää mielessään että jeahhh nyt mennään ja high-fiveet mielessäs sitä omaa ahdistushaamua niin, oot turvattu! No, ööh, ainakin mulle toimii. Ei nimittäin voi yleistää :-D

Toivon siis kaikille oikein ihanaa tasapainoista oloa ♥

20 comments:

 1. Ompa ihania kuulumisia. Tosi hyvä kyllä että kerralla on tulleet hyvät lääkkeet ja annosta on vara isontaakin jos tarve vaatii.
  Se että in energiaa tehdä asioita on kyllä sellainen positiivinen kehä. Tulee onnistumisia ja niistä taas lisää energiaa millä selvitä jos menee jotain pieleen.
  En tietenkään muiden ihmisten kohdalla osaa sanoa, mutta kyllä minun oma masennus helpottaa jos joku muu on hyvällä tuulella. Ei ärsytä.
  Mut tosi ihana oli lukee tätä ^_^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos paljon ^_^ Se ruokkii ihanasti itseään kun tuntee voivansa hyvin.. ja munkin oloa helpottaa kun oon iloisten ihmisten seurassa! Ja samoin alakuloisten ihmisten parissa masentaa. Muiden olo tosiaan heijastuu muhun :)

   Delete
 2. Ihanaa luettavaa :)
  Toivottavasti nähdää taas kohta

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :)! Joo, voitais nähdä vaikka peli-illan merkeissä?

   Delete
 3. Vau jännä että sulla toimii niin nopeaa ja tehokkaasti! Just tällaisia tilanteita varten nuo lääkkeet on olemassa! Mahtava kerranki kuulla näitä positiivisia tarinoita, liian usein kuulee vain niitä joissa mikään lääke ei auta, ja alkaa luulla että se on ainoa totuus :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, siis nää sopii mulle ihan älyttömän hyvin! Ei voi olla ainakaan pelkkää lumevaikutusta :) Se on kamalan harmi ettei toisille sovi mikään lääke, tuntuu että pääsin ihan liian helpolla nyt!

   Delete
 4. Ihanaihana kuulla! Mulla kans olis aloitettu lääkitys, mutten uskaltanut aloittaa sitä sivuvaikutusten pelossa :( Mut ehkä, ehkä pitää antaa mahdollisuus. Ja toi piirretty kuva on kyl tosi havainnollistava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Saga! Mä pelkäsin kanssa jotain sivuvaikutuksia mutta tää ei ole vaikuttanut muuten kuin että tunnen itseni suht a-seksuaaliksi nykyään :--D En ole huomannut muita sivuvaikutuksia so far. Mutta kun se on niin yksilöllistä. Eka viikko voi olla vähän hassu kun mullakin puristi rintaa ja tuli pari sellasta tosi outoa heikotusoloa kun tuntui että meinasi pyörtyä mutta sen jälkeen oli vaan smooth.

   Delete
 5. Aaws ❤ Aivan ihanaa että joskus tuhannesosalla tapauksista oikeasti käy hyvin tällä puolella asioita! Aivan ihanaa! ^_^

  Täällä kyynisenä masentelen omassa ahdistuskuopassani, joten paljon tuttuja fiiliksiä. Jokaisella on niitä nappuloita, mikä saa veren kiehumaan ja tunteet pintaan, joten niitä ei varmaankaan ole moisten lääkkeiden edes tarkoitus poistaa.

  ~ Frillycakes ~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Saija ^_^ Hyvä puoli tossa muutaman vuoden ahdistuskokemuksissa oli se, että tiedän nyt miltä sellainen sosiaalifobia ja yleinen ahdistus tuntuu, että jos tapaan ihmisiä jotka niistä kärsii, niin osaan ymmärtää heitä!

   Ja voi..kyynisyys kuulostaa sellaiselta joka ei ainakaan energisoi tai paranna tilannetta. :( Paljon jaksamista sinnepäin!

   Delete
 6. Mutta koska en kehtaa tehdä niin, juoksen halaamaan Mattia ja laulan sille jotain kivaa. << ihana :D! Mutta olipa kivaa luettavaa ja kuulosti kyllä pelottavan tutuilta noi ahdistusajatukset :O ihan ku ite olis kirjottanut! Ihana että lääkkeet sopii sulle noin hyvin ja voit paremmin! Oon kans ite huomannut että positiivisella asenteella pärjää pitkälle ja kaikki on helpompaa, kun osaa ajatella noin. Mun mielipide ainakin on että positiivinen ihminen tartuttaa positiivisuutensa muillekin, ihan samalla tavalla ku negatiivisuuskin tarttuu. Jatka siis samalla tavalla olemalla oma ihana pirteä ja energinen itsesi <3 jos jotakuta häiritsee toisen positiivisuus, niin sillon on sen ihmisen aika katsoa peiliin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos.. :) En osannut odottaa että olis kuulostanut sulle tutulta :O Tosin sulla on ollut kyllä hyvin rankkaa nyt viimeset puoli vuotta! Luulen että sussa on aika paljon sisällä mitä en osaa aavistakaan.

   Mä haluaisin kanssa uskoa että hyvä synnyttää hyvää :)

   Delete
  2. Joo ja sitten kun vuoden sisällä tapahtui vähän liikaa uusia asioita (valmistuminen koulusta, muutto, kolme eri työpaikkaa puolen vuoden sisällä, ongelmaraskaus ja sintin syntymä) niin ei meinannut ihan pää ja kroppa pysyä mukana! Onneks nyt kaikki on suht hyvin :)

   Delete
  3. This comment has been removed by the author.

   Delete
 7. Tää on tosi mahtava kuulla! :) Mua henkkoht. inhottaa kuinka paljon stigmaa littyy sairastamiseen ja lääkkeisiin ylipäätänsä, parhaimmassa tapauksessa ne muuttavat elämän täysin! Mä en itse osaa samaistua mihinkään sun mainitsemaan tunteeseen(jos positiivisia ei lasketa!), mutta toivon sulle teitenkin kaikkea hyvää ja pidän sormet ja kädet ristissä, että lääke toimii yhtä hyvin tulevaisuudessakin :) Mulle tuli tästä niin lämmin ja onnellinen mieli, tekisi mieli antaa sulle itsellesi hali! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten ihana kommentti! Kiitos paljon :) Vastaanotan halin mielelläni! <3

   Delete
 8. Itse olen saanut ahdistukseni helpottumaan nimenomaan positiivisella ajattelulla. <3 Kun vaan sitkeästi jaksoi takoa hyviä ajatuksia omaan päähänsä, niin kyllä se alkoi vaikuttaa. Vaikkei elämä edelleenkään ole täydellistä, niin nyt on kuitenkin tullut semmoinen luottavainen olo että kyllä tässä pärjää. :)

  Ja tuli vaan mieleen, kun mietit että ärsyttääkö positiivinen asenne mahdollisesti muita masentuneita, että minulle kävi juuri niin että ystäväni otti ja lähti tämän takia... Ehkä oma positiivisuuteni asetti hänelle jotain paineita onnistua myös, tai aiheutti kateutta, en tiedä. :( Mutta ehkä sellaisten ihmisten on sitten syytäkin lähteä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Positiivinen ajattelu on todella voimaannuttavaa <3 Mun pitää jatkaa sitä myös jotta siitä tulee tapa.
   Niin, mä luulen että olen samaa mieltä että jos oma positiivisuus, josta saa kuitenkin ihan valtavat voimavarat ja onnen elämään ärsyttää jotakin jonka kanssa on, niin... on parempi että ne tiet eroaa.. :(
   Paljon positiivisa ajatuksia sinulle! :)

   Delete
 9. Kirjoituksesi tuli vastaan googlella. Suuri kiitos siitä, että avauduit aiheesta. Tällaisia tuotoksia pitäisi olla runsaasti luettavissa, jotta mt-hoito ei olisi enää sellainen tabu jota se on aivan liian monelle. Monelle jotka eivät koe sitä, mutta jollakin tapaa puhuvat aiheesta peläten tai väärillä tiedoilla.

  On niin hienoa lukea hyvistä kokemuksista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon! Mulla oli suhteellisen kevyt mt-hoito kuitenkin kyseessä kun mulla ei mitään kamalan vakavia mielenterveyssairauksia kuitenkaan ole, mutta silti oli tosi hienoa että sain avun ja tuen ilman suurempia ongelmia... :)

   Delete